Image default
Bedrift

Bemanningsbyrå med suksess

De fire ansatte i Vikarkompaniet i Moss har alle mange års fartstid i bemanningsbransjen i Follo og Østfold. Kvalitet og oppfølging er nedfelt i både vår visjon, våre mål og vår arbeidsmåte, sier daglig leder Heidi Kristiansen Vobes.

– Vi har kontor på Kolbotn og i Moss og pendler mellom begge kontorene alle fire. Vi jobbet sammen i tidligere Orcus, et bemanningsselskap det også.

Her i Moss har vi hatt kontor siden oktober 2014, sier Heidi.
– Hva er egentlig et bemanningsbyrå? 

– Det er et selskap som tilbyr utleie av personell. Mange bedrifter trenger ekstra personell ved for eksempel sesongtopper eller sykefravær, eller andre spesielle anledninger.

– Hvordan går man frem om man vil jobbe for dere?
– Man går inn på hjemmesiden vår og registrerer seg med personalia og CV. Så tar vi kontakt for et eventuelt jobbintervju og referansesjekk fra tidligere jobber. Vi vurderer deretter personene opp mot de stillingene vi har ledig. Vi har også en del ufaglærte jobber, og der er det ikke nødvendigvis utdannelse som er viktig, men like mye arbeidsmoral. Det å gi beskjed, komme når man skal, si ifra ved sykefravær osv. Det er viktig uansett hvilken jobb man går inn i. Vi driver også med rekruttering til faste stillinger og lederstillinger. Der kreves det mer omfattende intervjurunder og tester, og det er en grundigere prosess, rett og slett, sier Heidi.

God omsetning
Vi omsatte for 6.1 millioner de to første månedene vi var i drift. I hele fjor omsatte vi for 38 millioner, og det er vi meget godt fornøyd med. Vi er opptatt av å levere kvalitet og tar alle oppdrag like seriøst. Vi har gode HMS rutiner som sikrer gode arbeidsforhold for alle våre ansatte. Våre ansatte jobber kontinuerlig for at alle skal kunne være trygge og ha høy trivsel på sin arbeidsplass, sier Heidi.

– Hvilke jobber er det snakk om?
– Det er veldig mye forskjellig. Alt fra småjobber, som for eksempel tømme containere, til
rekruttering av lederstillinger. Og alt midt i mellom, det er et vidt spekter, sier Heidi. Etterspørselen etter sjåfører er stor, og vi har opprettet egen transportavdeling. Som sjåfør er førerkort klasse C og CE nødvendig, det må man ha fra før. Når det gjelder lagerjobber er vi behjelpelig med å dekke truckførersertifikat. Uansett hvilken jobb man har, er det viktig for oss at man skal trives og ha mulighet til å utvikle seg, sier hun.

– Hvordan er fordelingen mellom menn og kvinner?

– Vi har nok flest menn ute i jobb, men det er litt avhengig av yrke. Lager og sjåfører er det oftest menn, her vil vi gjerne ha flere kvinner inn, sier Heidi. Når det gjelder servering, økonomi og kontor er det nok flest kvinner.

Selvfølge med arbeidskontrakt
– Alle som jobber hos oss får fast arbeidskontrakt. Det innebærer forsikring og pensjonspoeng når man har jobbet hos oss et år. Man får lønn så lenge man er i oppdrag, men det er ikke lønn mellom oppdragene, sier Heidi.

Vi følger likebehandlingsprinsippet, som betyr at du vil få det samme i lønn, som om du var fast ansatt.

– Hvilken aldersgruppe kan registrere seg hos dere? 

– Du må være fylt 18 år, men vi har ingen øvre aldersgrense. Vi har flere i sekstiåra som jobber for oss, og som alle gjør en kjempejobb, sier hun. Når vi ansetter nye medarbeidere har vi hovedfokus på dine kvalifikasjoner, men er også opptatt av arbeidsmoral og tilbakemeldinger fra tidligere jobber du har hatt. Vårt mål er rett person på rett plass og vi er opptatt av å gi alle personlig oppfølging og veiledning. Vi er alltid med første gang man skal ut i jobb, og vi er masse ute hos arbeidsgivere og følger opp, sier Heidi.

Miljø og samfunnsansvar
Vikarkompaniet jobber hardt for at også de som i dag står utenfor arbeidslivet skal få en mulighet til å komme i arbeid, og samarbeider blant annet med NAV og NHO om dette. Vi har nulltoleranse for diskriminering på bakgrunn av kjønn, religion og etnisk opprinnelse.

Vi er medlem av NHO-service og ble høsten 2015 revidert arbeidsgiver. Det er et kvalitetsstempel i seg selv, sier Heidi. Vi jobber kontinuerlig med tiltak for en mer miljøvennlig drift og et godt arbeidsmiljø, og i fjor ble vi sertifisert som Miljøfyrtårn. Lover og regler skal følges, og som bedrift er vi opptatt av å levere kvalitet i alle ledd. Det er det som skiller seriøse fra useriøse aktører, avslutter Heidi Kristiansen Vobes.

Related posts

Norgeshus ser lyst på fremtiden

mortensen

Avantador: På vei ut i verden

mortensen

Vikarkompaniet AS: suksesskonsept med 65% økning!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy