Image default
Bedrift

Avantador: På vei ut i verden

Med Microsoft på laget skal Mossebedriften Avantador gå ut i verden med den nye skoleportalen Skooler. Firmaet, som holder til i den gamle Skofabrikken i Lillengparken, vokser allerede i rekordfart.

– Bare i jula ansatte vi fem nye medarbeidere, slik at vi nå er oppe i 15 ansatte. Jeg regner med at vi i løpet av året vil trenge flere C# /.NET-utviklere, og de neste fem-seks årene håper vi å vokse til cirka 80 personer, smiler Tor Ove Henriksen, styreformann og hovedaksjonær i Avantador.

Fikk kjøpe ideen
Firmaet startet opp i 2014, og det var Henriksen som fikk ideen om den nye skoleportalen da han jobbet hos Norsk Data Senter.

– De startet opp men bestemte etter en stund at dette ikke var et satsingsområde for dem. Da jeg sluttet så fikk jeg kjøpe med meg ideen slik at jeg kunne starte opp Avantador AS og bygge dette firmaet rundt Skooler.

De fleste som har gått på skole eller hatt barn på norske skoler de siste 15-20 årene har vært borti skoleportalen Fronter. Det er denne Tor Ove Henriksen og hans ansatte satser på å erstatte.

– Vi er godt i gang. Totalt har vi ca 450.000 brukere fordelt på 600 skoler. Tre av nøkkelpersonene bak Fronter har også startet hos oss. Tidligere Fronter-direktør Nils Olav Sundsteigen er vår ansvarlige for Storbritannia og andre nye land, mens Fronter-gründer Roger Larsen er medeier og arbeidende styremedlem.

Gratispakke
Microsoft gir bort grunnpakka Office 365 til skoler over hele verden. Utbredelsen er så langt på hele 380 millioner brukere, og Office 365 er tilgjengelig på 192 språk.

– Om to-tre år er det trolig en milliard brukere, og vi håper da at Skooler er tilgjengelig for alle som en tilleggstjeneste. Foreløpig er Skooler tilgjengelig på norsk, svensk, engelsk, finsk og tysk. Tor Ove Henriksen mener Skooler, som finnes i en basisversjon og en premiumversjon, er atskillig mer brukervennlig og funksjonell en andre skoleplattformer.

– Skooler blir en integrert del av Office 365, og man trenger dermed ikke egne apper for å bruke Skooler. De gir oss også muligheten til å bygge våre skoleverktøy i verdens største utdanningsplattform.

Offisiell partner
Mossebedriften er nå offisiell Microsoft-partner med alle de fordelene det fører med seg.

– For det første har Microsoft manglet de viktigste pedagogiske verktøyene i Office 365. I Skooler vil vi tilpasse det nasjonale innholdet og læringsmål i hvert enkelt land vi er inne i. Microsoft har hele 1,5 millioner partnere spredd i hele verden. Det betyr at det er partnere som gjør jobben for oss i alle de land vi etter hvert skal inn i. Dermed vil ikke vi trenge spesialkompetanse utenfor Norge og kan fortsette virksomheten fra Moss som vi ønsker.

Messe-suksess
Avantador deltok forleden på BETT – verdens største utdanningsmesse som ble holdt i London i slutten av januar. Her var Mossebedriften den eneste av 16 partnerbedrifter som kom utenfra de britiske øyer som fikk plass i Microsofts Partner Village.

– Det  var stort for oss, og resultatene ble veldig bra. Vi fikk over 200 konkrete «kundeleads» fra 30 forskjellige land. Det ble travle dager for oss og det holdt ikke med de to personene vi hadde planlagt skulle betjene standen.

Spredningen av Skooler kan ta av i løpet av kort tid. Henriksen forteller at det jobbes med kontrakter.

– Vi har muntlige avtaler, men jeg vil ikke si så mye før vi har en skriftlig kontrakt. Men jeg kan si at vi er i startfasen for signering av avtale med en partner som er inne i hele 24 land, smiler han.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Related posts

Delete IT; en virksomhet hos Personalpartner

mortensen

Håndtverker Hansen: Vi utvider tilbudet

mortensen

Autolakk: Allsidighet og kvalitet hånd i hånd

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy