Image default
Nytt på Høyda

Advokatfirma Solberg Sandtrø: «Girl power» i Tørkoppveien

Først var det én. Så ble de to. Og nå er det tre – kvinner, alle sammen –  som danner kontorfellesskap under navnet Advokatfirma Solberg Sandtrø i Tørkoppveien på Bredsand. 

Det var i  januar 2012 at Hege Solberg Sandtrø etablerte eget advokatfirma med personskade- og forsikringsrett som spesialområde. De første par årene var hun «alene på brua».  Men sommeren 2014 fikk hun selskap av  Benedikte Vinjum,  og nå i desember sørget Camilla Flandorfer for at duoen ble utvidet til en trio.  De to sistnevnte har samme spesialområde som Hege Solberg Sandtrø.

 – Og vi har også jobbet en del med pasientskade, sier Benedikte. 

Pendler motsatt vei  
Felles for de to sist ankomne er også at de jobbpendler  motsatt vei av det som er vanlig her i Moss og Østfold for øvrig. Benedikte Vinjum kommer nemlig fra Bærum, mens Camilla Flandoprfer er bosatt i Oslo.

 – Det som er hyggelig,  er at vi tiltrekker oss gode krefter, spesialister, som velger å pendle den andre veien. Begge har jobbet i store advokatfirmaer og forsikringsselskap i Oslo og kommer hit med sin spesialkompetanse, sier Hege.

– Hvorfor?
– Hege og jeg hadde møtt hverandre i noen sosiale  sammenhenger. Etter hvert viste det seg at Hege var klar for å få litt selskap. Personskade som juridisk område er ganske tungt å hanskes med. Jeg var ansatt i et forsikringsselskap i Oslo og hadde tenkt å begynne for meg selv. Men du trenger et miljø for å sitte med disse sakene – å ha noen å spille på og diskutere med, sier Benedikte. 

Mye skjønn 
– Vi snakker om et skjønnspreget område med mange rettsavgjørelser som det er viktig å være oppdatert på.  Hege og jeg hadde mye av den samme grunnforståelsen. Man skulle drive ordentlig og være redelig. God fagkompetanse var viktig. Vi hadde en del fellesnevnere for hvordan vi skulle opptre og være som advokater, redegjør hun videre. 

–  Det som særpreger oss, er at vi har erfaring fra begge sider av bordet, så å si. Jeg har vært på skadelidtes side hele tiden, mens Benedikte har vært på skadevolders side. Det mener vi er gull verdt for våre klienter. Camilla har jo erfaring både som advokat for skadelidte og også fra Norsk Pasientskadeerstatning – der også Benedikte har vært. Miljøet her på Bredsand representerer  til sammen en unik erfaring.  Vi er komplette nå, føler vi, sier Hege.

– Er dere så komplette at kontorfellesskapet er  stort nok, eller er det enda flere utvidelser på gang?
– Det skjer stadig personskader. Vi ser en økende oppdragsmengde hele tiden,  så vi er vel ikke helt fremmede for en utvidelse, mener Hege. 

– Konkurrerer dere om klientene?
– Vi er alle tre bestemt på at vi jobber sammen. Vi er opptatt  av å gjøre hverandre gode. Vi fordeler saker, og alt av markedsføring, for eksempel,  er felles.

– Hva slags personskader behandler dere oftest?
– Trafikkulykker  og yrkesskader, særlig innen bygge- og anleggsbransjen. For øvrig tar vi saker fra hele landet –  fra Arendal i sør til Trøndelag i nord. Sakene får vi i hovedsak i form av anbefalinger fra tidligere klienter. Vi er opptatt av å være folkelige og gjøre en knallbra jobb, slik at tidligere klienter anbefaler oss, sier de tre som sørger for «Girl power» i Tørkoppveien. 

Per L. Johansen (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Related posts

Brygging av øl har tatt helt av

mortensen

Starter jubileumsåret med å «slå på stortromma» fredag 3. januar 2020

mortensen

Gjenbruksfabrikken: Norges største brukthandel

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy