Image default
Nytt på Høyda

VVTeknikk 40 år med varme, ventilasjon og sanitær

I 1979 startet Terje Jordfald opp firmaet Oljefyringsservice AS. Nå 40 år senere er det sønnen Bjørn Christian som sitter ved roret i sammen med tre andre medeiere. Mye har nok forandret seg med tiden, men på et område har tiden stått bom stille. Det er fortsatt kvaliteten som står i høysetet.

Ved den relativt nyetablerte rundkjøringen ute på Dilling er det vanskelig å unngå å legge merke til den flotte glassfasaden som preger inngangspartiet til firmaet VVTeknikk. Mange tror nok at firmaet har flyttet til området relativt nylig, men det er ikke tilfelle.

– Nei, her har vi faktisk hatt vårt tilholdssted i 40 år. Jeg kan forstå at folk kanskje ikke har lagt så godt merke til oss tidligere og det har vi nå tatt konsekvensen av ved å bygge et nytt flott inngangsparti med front mot rundkjøringen. Det første som møter kundene i det de kommer inn døren er vårt nye showrom. Vi kan vel egentlig bare trygt slå fast at vår lille «facelift» har slått veldig godt ut, forteller Bjørn Christian Jordfald som er sønn av grunnleggeren og i dag en av totalt fire eiere. 

En rikholdig meny
Mye har skjedd innenfor firmaets vegger siden starten i 1979. På begynnelsen av 80-tallet byttet de navn til VVTeknikk og mot slutten av 80-tallet etablerte de firmaet VVparts. I 2017 valgte de imidlertid å slå sammen selskapene ved å danne VV Gruppen og nå fremstår de som en totalleverandør og entreprenør innenfor VVS-faget. Bredde er viktig i et tøft marked forteller medeier Truls Erik Kristiansen.

–  Vi kan vel i hvert fall slå fast at det ikke er feil å ha mange ben å stå på. I dag kan vi blant annet tilby stort sett alt av tjenester til bad, enten man kun er ute etter en ny kran eller har behov for en total renovering. Et besøk i vårt flotte showrom er å anbefale hvis man trenger inspirasjon. 

Foruten dette har vi jo også lang fartstid innenfor varme og ulike varmekilder som vannbårne anlegg, bio-oljefyrer, varmepumper, vedkjeler eller solvarme. Har du et oljefyringsanlegg som du vil konvertere til fornybar bio-olje så kan vi også hjelpe til med det. 

I tillegg er vi store på prosjektering, installasjon og service innenfor ventilasjonsanlegg og det sammen innenfor kjøling. Nå tror jeg faktisk at jeg har fått dekket en god del av hva vi har på menyen, smiler han.

Viktig å være online
Selv om VV Gruppen står godt på egne ben i et tidvis krevende marked, så innrømmer både Jordfald og Kristiansen at det er viktig å henge med i timen. Spesielt handel via internett har blitt en usynlig konkurrent som man må ta hensyn til. 

– Vi følger selvfølgelig med på hva som skjer og er selv aktive via rørleggerkjeden Rørkjøp. Netthandel er noe som er kommet for å bli, men det betyr ikke at vi ønsker å være en del av en eventuell priskrig som man ofte opplever på nettet. Vi ønsker i stedet å kunne stå for kvalitet i alle ledd, noe vi også opplever at våre kunder setter stor pris på, forklarer Jordfald.

Hyller den gode håndverkeren

I dag teller arbeidsstokken i firmaet 16 ansatte som leverer varer og tjenester i hele Østfold. Er det en ting som gjennomsyrer VV Gruppen så er det kvalitet i alle ledd.

– Vi er av den oppfatning at de som leverer kvalitet vil stå igjen som vinnere på sikt. For oss er det helt avgjørende å ha faglig dyktige håndverkere. 

Det har vært viktig til nå og det vil ikke bli mindre viktig i fremtiden. Kvalitet vinner til slutt, svarer Truls Erik Kristiansen.

Tekst:  Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Bilbutikk1 Moss er topp-sertifisert: I bilbransjens eliteserie

mortensen

Jacob Jahnsen: Nytt navn og alt på et sted

mortensen

Moss Autoverksted AS inn det gamle «Totakt» verkstedet

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy