Image default

I høst feiret klesbutikken Vicky West ti suksessfulle år i bransjen. Innehaver Hilde Sandaker hadde helt siden barndommen av drømt om å drive sin egen butikk, og i 2011 ble drømmen oppfylt med den første Vicky West-butikken på Mosseporten Senter. Butikken ble så populær at Sandaker åpnet butikk nummer på Høyda i 2018 sammen med sin mann, Per Torper. Det var suksess fra første dag.

Hilde Sandaker forteller at de opprinnelig var på jakt etter et lager på Høyda for tre år siden. De gamle lokalene til Vinge Våpen passet perfekt, men lokalene kom med en liten detalj – nemlig en tilhørende butikk på framsiden. 

– Alle trodde jeg var klin gæren som skulle starte en butikk i de lokalene, ler Sandaker. Men jeg så at det kom til å bli ekspansjon på Høyda med mange nye boliger, så jeg tenkte at vi måtte ta risken. Så da gjorde vi det da, smiler hun.

Butikk nummer to har også vært en suksess helt fra begynnelsen av. Det har gått veldig fint med to Vicky West-butikker i samme by. Kundegruppen er mer eller mindre den samme i begge butikkene, men det er nok mer målrettet besøk i butikken på Høyda fordi den er enkeltstående. Da stikker ikke folk innom på impuls slik de gjør på et handlesenter.

Hege Lofsberg ønsker velkommen til klesbutikken Vicky West på Høyda.

Under pandemien hadde derimot den enkeltstående butikken andre fordeler. 

– Vi holdt butikken på Høyda åpen for klikk-og-hent når dette var lov under pandemien. Det fungerte mye bedre i butikken på Høyda fordi har vi vår egen inngangsdør i de lokalene. Da trengte ikke kundene å gå inn på et handlesenter for å hente varene sine. Nå er vi derimot tilbake til normalen med et salgsresultat som er bedre enn det vi hadde i 2019, forteller Sandaker. Hun tror det gode resultatet kommer av at folk har brukt mer penger her hjemme enn på reiser i utlandet de siste 18 månedene. Og kanskje fordi folk har fått øynene opp for at vi faktisk vil ha lokale butikker å gå i, fortsetter hun.

Fordeler som medlemsbedrift

Det er et godt samhold mellom de forskjellige butikkene på Høyda, ifølge Sandaker, som forteller at som medlem av På Høyda midt i Moss gjør de felles ting og enes om det som skal skje i området, noe hun syns er positivt. – Vi holdes også oppdatert og informert, så det er nesten som en senterforening, forteller hun.

Unik kolleksjon

Vicky West er kjent for å selge klesmerker og -plagg som man ikke finner i så mange andre butikker her til lands. En av de mest populære merkene deres er det amerikanske Hale Bob fra California. Klesplaggene er av høy kvalitet med et godt snitt, noe man kjenner når man har på seg disse plaggene. 

Alle varene hos Vicky West er håndplukket av Sandaker og Torper. De besøker forskjellige designere og leverandører for å velge plagg og tilbehør de ønsker å selge. Det hender også at de tilbyr sin egen kolleksjon i butikkene – klesplagg som Sandaker har designer selv. Med flere års bakgrunn som klesdesigner syns hun det er fint å tilby kundene noe annerledes. 

Kontakt med kundene

Hilde Sandaker tenker tilbake på årene som klesdesigner som både morsomme og svært lærerike. Men i rollen som designer savnet hun kundekontakten hun var vant til fra tidligere arbeid i butikker. Denne gleden over å ha god kontakt med kundene er også en medvirkende årsak til at hun foreløpig har valgt å holde seg til kun fysiske butikker. 

-Vi har ikke en nettbutikk, men sender varer til enkelte faste kunder som bor andre steder i landet. Vi selger ting som andre ikke har, så folk maser på oss om å starte en nettbutikk. Vi får stadig vekk henvendelser om det, men en nettbutikk innebærer mye håndtering, og jeg syns det er mye hyggeligere å møte kundene ansikt til ansikt enn å pakke varer til nettbestillinger.

En hyllest til mormor Vicky

Det er Sandakers mormor som er inspirasjonen bak navnet Vicky West. Hun het Solveig Victoria Westberg, men ble kalt Vicky som ung, forteller Sandaker. – Jeg prøvde meg litt fram og forkortet navnet, og til slutt endte jeg opp med Vicky West. Det er en liten hyllest til henne fordi hun var den hun var, avslutter Hilde Sandaker.

Tekst og bilder:

Ellen-Marie Kristiansen

Related posts

Økt trivsel på jobb med kreativ organisering

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy