Image default
Kultur

«Gøy å skape en opplevelse for andre»

Mats O. Bristol bruker mye tid på å gi oss mossinger gleder i hverdagen. Fra Standup Moss til Larkolluka, strør han om seg med positivitet, latter og godt humør – noe vi alle trenger i disse dager. 

Det har vært en god uke for Mats. Først fikk han utnevnelsen «Ildsjel» av Moss kommune. Deretter ble Larkollteamet tildelt kommunens kulturpris for 2020. 

– Vi opprettet Larkollteamet i 2008 for å arrangere den årlige Larkolluka, forteller Mats. 

– Vi var en gjeng på ni personer som overtok etter Larkollen Showteam. Vi hadde fulgt i hælene deres helt siden barndommen, så vi var godt kjent med arrangementet. 

Aktivitetsuka i Larkollen så opprinnelig dagens lys på 1930-tallet, og har opprettholdt populariteten helt siden den gang. Uka er full av morsomme konkurranser for barn – som krabbefiske, sandslottbygging og det berømte olabilløpet, hvor trafikken foran Støtvig Hotell må vike plass for hjemmesnekra kjerrer i noen minutter hver sommer. 

– De siste årene har det i tillegg vært et festivalpreg over arrangementet, med konserter og sommershow. Det er noe for alle og enhver, forteller Mats.

Åpnet latterdøren i Moss
I tillegg til arbeidet med Larkolluka, startet Mats Standup Moss i 2014 sammen med Rune Vold og Leif Strømme.

– Rune ringte meg en dag og foreslo at vi skulle starte noe morsomt i Moss, ler Mats. Og morsomt ble det, bokstavelig talt. Standup Moss ble født, og med gode råd fra komiker Christer Torjussen, booket vi komikere til en artig kveld i byen vår, fortsetter han. I begynnelsen stod han selv på scenen, men jobber nå mer med den tekniske siden av arrangementet. 

– Det hele startet på Tivoli Kjellern, hvor atmosfæren var varm og latteren satt løst. Ryktene om den jordnære og hyggelige stemningen i Moss gikk som ild i tørt gress, og det fristet andre veletablerte komikere til å ta turen hit, forteller han.

Faktisk ble Standup Moss så populært at de valgte å innføre konseptet både i Sarpsborg og Fredrikstad, hvor kjente komikere som Bård Tufte Johansen og Terje Sporsem har opptrådd foran et fullsatt publikum.

Gleden ved å gi
Til daglig jobber Mats som IT-konsulent for Sykehusapotekene HF i Helse Sør-Øst, mens fritiden vies til enda mer frivillig arbeid, deriblant fotooppdrag for diverse festivaler og arrangementer, som Festivalen SIN i Moss og Mannskoret i Oslo. Og det stopper ikke der. Hver påske siden 2005 har han vært sikkerhetsansvarlig på The Gathering, et stort dataparty på Hamer. Der har han har sørget for at 7000 deltakere trygt kan være med på moroa.

– The Gathering er ikke det samme som LAN, for hos oss så skjer det faktisk noe. Vi har artister som opptrer, i tillegg til kreative konkurranser, forklarer han ivrig.

Når jeg spør hva som er viktigst for ham med alt det frivillige arbeidet gjør, svarer han:

– Jeg syns det er gøy å gjøre noe for andre, derfor engasjerer jeg meg som frivillig. Jeg får kanskje ikke betalt for frivilligheten min, men til gjengjeld får jeg noe som er mye bedre, nemlig gleden ved å gi. I tillegg er det et fantastisk samhold.

En lys framtid
Mats ser lyst på framtiden.
– Det blir garantert Standup-show i Moss, Fredrikstad og Sarpsborg neste år. Vi trenger vel å le nå mer enn noen gang, humrer han. Han håper også det blir både festivaler og andre arrangementer lokalt i 2021, under helt trygge forhold, selvfølgelig. 

– Vi tar sikkerheten på alle arrangementer svært alvorlig. Det er viktig at alle er godt ivaretatt, uansett hvor de er, forklarer Mats.

O jul med din glede
Julaften skal tilbringes hos familien til samboeren, mens julefrokosten på førstedag skal nytes hos foreldrene i Larkollen, noe han virkelig gleder seg til. 

Det blir stille og rolig, avslutter Mats, med et stort smil om munnen og et glimt i øyet, i det vi går hvert til vårt i førjulsregnet.

Tekst og foto: Ellen-Marie Kristiansen


Related posts

Andreas Westerveld (19) lager «Jens og Jason»: Tegneserie-talent fra Ekholt

mortensen

Moss Magasinet 2020

mortensen

Moss som den den er – og var, opplag 2

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy