Image default
Nytt på Høyda

Nå har Finn Erik blitt landkrabbe

For mossinger flest er nok navnet Årviken synonymt med nykokte reker. Fra sitt utsalgssted nede i kanalen har eier Finn Erik Årvik i flere tiår tilbudt havets røde gull. Nå er en æra over. Nå er det biler som gjelder.

Etter å ha tilbragt over 40 år av sitt yrkesaktive liv på sjøen tok den lokale rekefiskeren Finn Erik Årvik et valg om at nok var nok. I begynnelsen juli forlot han brygga nede i kanalen for siste gang og satte kursen hjemover med sin trofaste følgesvenn gjennom fire tiår. 

– Det er en tid for alt og nå følte jeg at det var på tide å søke nye utfordring. Med alle de restriksjoner og regler som dukker opp til enhver tid blir det til slutt for mye når man står alene. 

Det skal sies at dette er noe jeg har tenkt på en god stund og da tilbudet fra Bjørn Ernø dukket opp var det ikke et vanskelig valg, smiler Årvik.

To gode naboer
Bjørn Ernø og Finn Erik Årvik har vært både naboer og gode venner i en årrekke. Da Årvik antydet at han var ute etter å bytte beite så Ernø muligheten til å sikre seg en skikkelig arbeidskar.

– Det startet nok mest som en løst prat hvor jeg nevnte for han at jeg vurderte å ansette en kar som kunne ta seg av klargjøring av biler og andre forfalne oppgaver. Da beslutningen om å selge båten ble tatt så var han raskt på tråden. Det passet meg helt perfekt. Finn Erik vet hva det vil si å ta i et tak når det trengs. Han er godt voksen og sjeldent syk. Voksne unger har han også. Rett og slett en ypperlig løsning for en arbeidsgiver, smiler Bjørn Ernø, eier av ERNØ AUTO AS.

En del av et miljø
Nysgjerrigheten etter å kunne prøve noe nytt ble til slutt en viktig faktor for Finn Erik Årviks valg. Det faktum at han endte opp i klargjøringshallen hos den gode naboen var nok kanskje mer av det tilfeldige slaget.

– For meg var det først og fremst det å få nye utfordringer. Jeg skal jo gladelig innrømme at jeg alltid har vært opptatt av bil, så slik sett passet dette helt supert. 

En annen faktor som også har vært viktig for meg er å få være en del av et miljø. Etter 40 år alene på sjøen synes jeg at det er deilig å ha folk rundt meg. Ikke bare i et par timer mens jeg lå til kai og solgte reker, men gjennom en hel arbeidsdag. Det må jeg si har vært et savn, forklarer han.

Sterkt team
Bruktbilforhandler Bjørn Ernø er glad for at den gode naboen nå har kommet seg inn i rutinene og i løpet av kort tid har blitt en viktig lagspiller.

– Helt klart. Finn Erik er selvgående og leverer kvalitet i sitt arbeid uavhengig av hva det måtte være. Det er viktig for at vi skal nå våre mål. Med Finn Erik på laget har vi nå bygget opp et slagkraftig team for fremtiden, avrunder Bjørn Ernø.

Tekst Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen

Related posts

Moss Autoverksted AS inn det gamle «Totakt» verkstedet

mortensen

Carlsen Fritzøe har reåpning etter store oppussingsprosjekter

mortensen

Toppform, et allsidig treningsenter for alle

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy