Image default
Ukategorisert

Høyda avisa «populær» også i Mexico

Utflyttede mossinger i «alle» verdenshjørner lesere HøydaAvisen. Siste hilsen som tikket inn til redaksjonens epost: mortensen@pspress.no var fra solfylte Puerto Vallerta. Dette er ifølge beskrivelsen til mossejenta Evy Lauritzen, et ferieparadis uten sidestykke. Etter å ha bodd i Seattle siden 1988, fant de sitt drømmeparadis i 2005. Vi måtte bare kjøpe huset – smiler en fornøyd familie Lauritzen.

Det er virkelig spennende når det dukket opp mail fra det store utland. Redaksjonen venter i spenning hver dag og forleden kom en koselig hilsen fra familien Lauritzen i Puerto Vallerta i Mexico. Vanligvis leses avisa på nett, men denne gangen kunne de vise bilder fra den solfylte stranden med avisen i hånda.

Datteren kom på ferie
Det var datteren Marianne Lauritzen som hadde tatt med seg posten fra Seattle. Denne gang var det ikke bare det årlige høydepunktet Moss Magasinet som åpenbarte seg i konvolutten, men også en utgave av avisa Høyda. Disse sendingene kommer fra en omtenksom bror i hjembyen Moss – kan Evy fortelle oss. De må dessverre sendes via Seattle i USA, da postgangen i Mexico ikke helt svarer til forventningene. Med sine to barn boende i denne byen, er det spennende hver gang de er på besøk. Da kommer det gjerne overraskelser «hjemmefra» – smiler den utflyttede mossejenta.

Flyttet ut i 1988
Familien Lauritzen fra Krapfoss flyttet til Seattle i 1988 med et tre års engasjement om å etablere en avdeling for Halden firmaet Teknotherm AS. 

Datteren Marianne var den gang 18 år og hennes bror Christian var 13. De begynte på skolen og tilpasset seg meget raskt – forteller Evy. Det tok bare tre måneder så hadde språket satt seg, og venneflokken ble bare større og større for hver dag. De er i dag begge godt etablert i USA og Christian har også gitt oss tre herlige barnebarn.

Da de tre årene hadde gått var de så godt etablert at hjemreise ikke var aktuelt. Mannen til Evy, Tor-Willy etablerte sitt eget firma sammen med en kompanjong. Selskapet hadde stor suksess, og et partnerbytte underveis skapte ingen problemer. Oslogutten Øyvind steppet inn i firmaet Leitor som kjøpte opp brukte fiskerimaskiner. Disse ble overhalt og oppdatert, for så å bli solgt tilbake til fiskerinæringen. Firmaet er fortsatt i full drift, men nå med sønnen Christian ved roret sammen med kompanjongen Øyvind. 

Fra Moss Sparebank
Evy Lauritzen hadde rukket å jobbe tolv år i Moss Sparebank da hun flyttet til USA. Dette var verdifull erfaring da hun fikk jobb i Christiania Bank som var lokalisert i sentrum av Seattle. Banken stengte sine lokaler rundt 1995, så startet den driftige damen, sammen med tre venninner, en kafe som spesialiserte seg på norsk mat. Området Ballard er tett besatt av Skandinaver, så man kunne uten problemer snakke norsk hele dagen – sier Evy. Med spesialiteten kumle med salt lammekjøtt og kaken «Verdens beste» som dessert, var kafeen stappfull til lunch hver eneste dag. Da de tre damene flyttet tilbake til Ålesund ble kafeen solgt og Evy gikk over til kontorarbeid hos Leitor. Her holdt hun på til de gikk av med pensjon i 2012.

Puerto Vallerta
Da pensjonen var et faktum, var det deilig med huset i solens Mexico – forteller Evy. De flyttet dit og tilbringer nå seks måneder av året der i sol og varme. Sommeren er de tilbake i Seattle og henter opp tapt tid med barn og barnebarn. De benytter også denne tiden til å opprettholde kontakten med sin store venneskare i Seattle og Ballard.

Vi besøker jo Moss så ofte vi har anledning – forteller Evy alvorlig. Både hun og Tor-Willy har søsken i hjembyen og er litt lei seg for at de ikke kan få sett disse litt oftere. Vi blir jo raskt eldre alle sammen, så vi håper jo at verden vil åpne seg mer om ikke lenge. Da vil vi jo få kanskje få muligheten til et besøk i hjembyen – avslutter Evy og Tor fra Puerto Vallerta i staten Jalisco Mexico. 

Høyda avisa setter stor pris på kontakten med våre lesere rundt om i verden. Send oss gjerne en mail, slik at vi kan få kontakt med dere. Det er fortsatt god plass på skryteplassen på redaktørens kontorvegg. mortensen@pspress.no

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Private bilder

Related posts

Gatekunstneren CFSN med kreative planer for byen vår

mortensen

Black Friday – En flott dag for å kunne gi litt ekstra tilbake til kundene

mortensen

Da prosten kom til Ekeby Gård

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy