Image default
Jobb

Stolt lærekandidat hos Delete IT har bestått kompetanseprøve

Shayan Khan har fått muligheten til å ta videregående opplæring der målet ikke er hele, men deler av en læreplan for bedrift. «Lista» legges med andre ord litt lavere enn når målet er fag- eller svennebrev. Ordningen kalles grunnkompetanse. 

Etter to år på skole ble det skrevet en opplæringskontrakt hos Personalpartner og avdelingen Delete IT. De som er innenfor denne ordningen er lærekandidater.  Hvor store eller hvilke deler av læreplanen lærekandidaten skal ha opplæring i er individuelt, og avtales mellom lærekandidat og bedrift. Den formelle godkjenningen av opplæringskontrakten gjøres av Viken Fylkeskommune. Også denne opplæringen avsluttes med en prøve; en kompetanseprøve. Det er prøvenemnda i det enkelte fag som bedømmer kompetanseprøvene.

Flere lærekandidater
Personalpartner har mange slike kandidater ute i de ulike avdelingene. Dette omhandler mange ulike fagområder og Shayan Khan har bestått og fått sitt kompetansebevis i Logistikk. Arbeidsleder Helge Brynildsen er tydelig stolt av kandidaten sin og forteller gjerne om en dyktig og ivrig lærekandidat. Han er pålitelig og lærevillig, forteller Brynildsen og legger til at dette er noe som tydelig kom frem under kompetanseprøven som han bestod med glans.

Vi får også møte en lærekandidat innen IKT, som sitter med en mengde små kompliserte enheter som han gjenvinner alt som er av edle metaller og gjenbrukbare komponenter fra. At disse kandidatene tar sitt fag på ramme alvor, kom tydelig frem da Benjamin Klefstad Storaker forsøkte å forklare hva innmaten i disse små datamaskinene hadde som oppgave. Det var da journalisten trakk seg stille tilbake. Noen ganger er det nok å kunne bruke utstyret – ikke vite hvordan det fungerer.

Stor fremgang
Avdelingen Delete IT har hatt stor fremgang i aktiviteten siden vi sist besøkte dem. De har også modernisert og digitalisert mer av systemene sine, slik at de nå kan overføre slettesertifkat og eventuelle sikrede data direkte over «skyen» og til kunden.

Fra en liten ubetydelig haug med destruert datautstyr, har Delte IT nå passert fler tonn som har passert gjennom dere sikre slette -og gjenvinningsprogram. Med en god sluttavtale med Ragnsells, er de også sikre på at alle restmetaller og plastavfall havner på rett sted og blir gjenbrukt hvis mulig.

Brynildsen minner oss på at det koster intet å levere gammelt datautstyr hos dem. Det er først når, eller hvis, du ønsker slettesertifikat at bedriften må belaste deg for et lite beløp.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

PS Press Reklame på jakt etter en erfaren montør

mortensen

Fosterhjem ønskes

mortensen

Ole Kristian klar for nye utfordringer

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy