Image default
Bilfestival

Håper at dette blir starten på noe stort

Bilfestivalen 2019, lørdag 1. juni

Lørdag 1. juni arrangeres Bilfestivalen i Vingparken på Høyda for aller første gang. Arrangørene håper på en folkefest og kan love et svært så allsidig program.

Det er to svært spente så medlemmer av arrangementsgruppa for Bilfestivalen som møter oss i Vingparken for en liten prat drøye tre uker før det hele braker løs. I fanget sitter de med plakater og flyers tilhørende festivalen og man kan tydelig lese ut av ansiktsuttrykkene at de gleder seg.

– Du trenger ikke lure på om vi ser frem til dette. For det første er det noe helt nytt og det er jo alltid spennende. I tillegg mener vi at vi har klart å sy sammen et program for dagen som bør treffe alle aldersgrupper uavhengig av om man er interessert i bil eller ikke. 

Dette skal rett og slett bli en real folkefest, forteller Tina Lorentzen som er prosjektleder i På Høyda midt i Moss. De arrangerer festivalen i samarbeid med nybilforhandlerne i området.

Sammen for første gang
Det er Ulf Petter Pedersen fra Bilbutikk1 Moss som fronter nybilforhandlerne. Han er stolt av hva de nå har fått til. – Det som skjer 1. juni vil jeg rett og slett kalle unikt. For aller første gang stiller hele nybilbransjen i området opp samlet. Målsettingen denne dagen er så absolutt ikke å få solgt flest mulig biler, men heller å få muligheten til å gi noe tilbake. Jeg kan allerede nå love at vi kommer til å slå på stortromma. Det er bare å begynne å glede seg, forteller han.

Noe for enhver smak
Det er ordfører i Moss kommune, Hanne Tollerud som offisielt vil åpne Bilfestivalen i Vingparken. Når det er gjennomført vil det bokstavelig talt gå slag i slag. Den ene motoriserte godbiten avløser rett og slett den andre.

– Vi føler at vi har klart å sette sammen en god miks som skal favne alle aldersgrupper. For bilentusiastene vil nok selvfølgelig de ulike forhandlernes utstillingsområder fatte stor interesse. Det vil nok også Vidar Frogners fartsvidunder av en Porsche 993 GT 2 EVO Extrem, med mer enn 1100 hestekrefter under panseret gjøre. De som er glad i drifting vil få muligheten til å oppleve et fartsfylt show med den dyktige føreren Tor-Anders Ringnes og hans Toyota GT 86. Bilen har hele 1047 hestekrefter og regnes som en av Norges råeste driftingbiler. For de som liker å ta det litt roligere i svingene, så anbefaler vi å legge turen innen veteranbilutstillingen. 

Dette er bilen som skal stilles ut på Bilfestivalen 2019. Vidar Frogners 993 GT2 som er en av de mest EXTREME PORSCHENE i verden

Som du skjønner så blir det noe for enhver smak, forteller Ulf Petter Pedersen.

Drømmedag for de yngste
For den yngre garde er det også lagt opp til allsidig aktivitet. Blant annet med et trikseshow av en nordmann som har blitt verdensmester hele fire ganger. I tillegg bygges det på med danseshow, ansiktsmaling, bamsesykehus, PK-show og hopping i hoppeslott. Akkompagnert til musikk av Torgeir & Kjendisene og under kyndig ledelse av konferansier Ole Jacob Lindberg så må jo dette bare bli bra, smiler Tina Lorentsen

Bil og ball
Som den fotballinteresserte bilforhandler han er, så legger Ulf Petter Pedersen til et viktig punkt som ikke står i det offisielle programmet.

– Vi må ikke glemme at dette i tillegg er en stor dag for lokalfotballen. På Melløs tar jo MFK imot Fredrikstad på ettermiddagen og da må jeg jo si at en hjemmeseier hadde komplettert festivalen på en utmerket måte. MFK vil i likhet med flere andre også være representerte under festivalen, forteller han.

Har et stort potensiale
Både Lorentzen og Pedersen har klokketro på at dette konseptet er liv laga og at det i tillegg er gode muligheter for at det kan videreutvikles ytterligere. 

– Målet må jo være at dette konseptet utvikles til en byfest. Med et utgangspunkt i Vingparken som rett og slett fremstår som en grønn perle midt i nye Moss, så ser vi få begrensninger. 

Her ligger det i stedet drøssevis av utviklingsmuligheter og de håper vi å kunne forvalte på en best mulig måte i årene fremover. Bilfestivalen er kommet for å bli, konkluderer Ulf Petter Pedersen og Tina Lorentzen.

Tekst: Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Bilfestivalen 2022 på Høyda lørdag 27. august

mortensen

Bilfestivalen 2021 Lørdag 21. august braker det løs

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy