Image default
Hjem & Fritid

Belly Art – Kroppsmaling på høygravid mage

Ja, du leste riktig. Kunstverk på gravid mage er i ferd med å bli kjent her til lands. I England og USA har dette allerede vært populært i mange år. Cathrine Enger Johansen, også kjent som Klovnen Cathrine, ønsker nå å tilby Belly Art til vordende mammaer som har lyst til å skape et morsomt og  unikt minne fra den siste tiden av svangerskapet. Cathrine understreker for øvrig at en slik maleseanse foregår helt uten rød nese.

Foto: Tom Arild Olsen

Fotograf  Tom Arild Olsen er med på laget, og vil forevige kunstverket og gi familien et minne for livet. – Dette er ingen trend som har tatt av i Norge, så vidt meg bekjent, sier Cathrine. Ideen til dette fikk jeg etter at jeg var med på en fantastisk reise til en Face & Bodypaint Convention i England i fjor høst. Jeg ble umiddelbart inspirert og tenkte; dette vil jeg gjøre! – Hva er tanken bak et slikt prosjekt? Både Tom Arild og jeg har først og fremst lyst til at dette skal bli kjent, og vi har lyst til å kunne gi et tilbud til de som måtte ønske noe unikt. Ikke minst vil vi få frem hvor flott det er med en høygravid kvinnekropp. Man skal få lov til å føle seg fin, rett og slett. Det optimale er å bli malt i 8. måned. Motivet tilpasses modellens ønsker og personlighet og kanskje vet hun allerede om det blir en gutt eller en jente.  Vi ønsker å tilby en annerledes opplevelse og å eviggjøre dette i profesjonelle bilder, sier Cathrine.

God opplevelse
Det er viktig å ta seg god tid når kunstverket skal utføres, vi setter gjerne av 3-4 timer totalt med maling og bilder. Før vi setter i gang har vi hatt et kort møte på forhånd for å bli litt kjent, og vi har snakket om hvilket motiv som skal males og hvor bildene skal tas.

Det aller viktigste er at dette skal bli en morsom og fin opplevelse for kvinnen som blir malt, sier Cathrine. Jeg vil alltid legge til rette slik at modellen er komfortabel hele veien. Vi tar pauser når det er nødvendig. Mange kan være slitne i denne siste fasen av graviditeten. Både malingen og fotograferingen kan foregå i studio hos fotografen på Jeløy, eller hjemme hos den som blir malt, enten innendørs eller utendørs.

Vi er fleksible, det er opp til kvinnen å bestemme hva som er best for henne. Hvis det finns andre barn i familien er det hyggelig å inkludere de også i maling og fotografering dersom dette er ønskelig. Fotografen er veldig flink med små barn, smiler Cathrine. Tom Arild tilbyr også nyfødt-fotografering som oppfølging av dette prosjektet.

Foto: Tom Arild Olsen

Magisk kunstverk
Cecilie Warhuus Andreasen stilte med glede opp, tre uker før termin, da Cathrine ønsket noen å prøve-male på. – Dette var en veldig fin opplevelse, og det var helt magisk å se hvordan kunstverket utfoldet seg etter hvert som Cathrine malte, sier Cecilie.

God kommunikasjon er viktig underveis i prosessen, og med Cathrine er ikke det noe problem i det hele tatt, understreker hun. Det er en fordel og både være trygg på seg selv og på situasjonen. Dette er jo en spesiell setting, men jeg opplevde det utelukkende positivt. Det er fokus på magen og det ufødte barnet, på en litt annerledes måte. Jeg ble rett og slett stolt, og fikk lyst til å vise magen til alle kjente, og de flotte bildene skal opp på veggen!

Jeg kan absolutt anbefale Belly Art, kroppskunst på gravid mage til andre, avslutter Cecilie.

Related posts

Julenissen – uten tvil julens travleste mann fra Moss

mortensen

Obs Bygg Moss har grill sesong hele året

mortensen

Miljøbilen kommer til en plass nær deg

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy