Image default
Bedrift

Autolakk: Allsidighet og kvalitet hånd i hånd

Mossebedriften, Autolakk AS opplever gode dager. Stor fleksibilitet og en god dose yrkesstolthet er viktig ingredienser i suksessoppskriften.

Siden oppstarten i 1983 har firmaet Autolakk AS hatt en eventyrlig reise. Spesielt etter at de etablerte seg på Årvoll industriområde i 1998 har det virkelig tatt av. Med større og mer egnede lokaler har de hatt muligheten til å være tett på den rivende utviklingen innenfor bransjen, og suksessen har ikke latt vente på seg. 

– Da vi etablerte oss her i 1998 så hadde vi en omsetning på drøye seks millioner kroner. I dag ligger vi på cirka 26 millioner kroner. Det er selvfølgelig mange grunner til at vi har kommet dit vi er i dag. Godt egnede lokaler, en stor variasjon i tilbud av tjenester og ikke minst høy kompetanse blant de ansatte har vært avgjørende faktorer, forteller daglig leder, Trond Syversen.

Ikke bare billakkering

I dag er det nærmere 20 ansatte i bedriften, som eies av brødreparet Trond og Magne Syversen, og samtlige av de som jobber på gulvet har fagbrev innenfor lakkering, oppretting eller som bilmekanikere. Det må til for å levere ønsket kvalitet innenfor det som best kan beskrives som en svært rikholdig meny. Lakkering står selvfølgelig sentralt, men da snakker vi om langt mer enn den tradisjonelle hellakkeringen av biler.

– Flekklakkering eller Spot Repair som det heter på fagspråket er en nisje vi er store på. Støtfangerne på biler er jo svært utsatte og med denne metoden utbedrer vi skader uten å behøve å demontere selve fangeren. Båtlakkering er også et område som har tatt seg stort opp. Firmaet, Goldfish Boat AS i Son selger RIB-båter som de ønsker å lakkere med billakk fremfor å benytte Gelcoat, og en til to ganger i uken utfører vi oppdrag for de.  I tillegg er vi store på lakkering av motorsykler. Tiden fremover kommer til å bli hektisk. Alle vil jo ha sykkelen klar til påsken, smiler Syversen. 

Travle dager

Selv om båter og motorsykler har gjort sitt inntog, så er det selvfølgelig bilen som fortsatt dominerer i arbeidshverdagen. Firmaet tilbyr alt fra taksering av skader og til utbedring av disse i deres moderne skadeverksted.  Summen av alle tjenester og den kvalitative utføringen av oppdragene har ført til at Autolakk AS nå har et nært samarbeid med så godt som samtlige merkevareforhandlere i distriktet. Legger man i tillegg til til at firmaet også er store på restaurering av både veteranbiler og Porsche, ja skjønner alle at de har mer enn nok å fylle arbeidsdagen med. 

– Etterspørselen er det ikke noe å utsette på, men det er verre med kapasiteten og plassen. Den utfordringen kan vi leve med, avrunder daglig leder, Trond Syversen.

Tekst og Foto Petter Andresen

Related posts

Adv. Karianne Hulaas – familie og arv som spesialområde

mortensen

Fargerike Bretun med egen MAL Proff avdeling

mortensen

Leder ny kjede for håndverkere fra City Syd

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy