Image default
Nytt på Høyda

Har klokketro på estlandsk lettvekter

Mange av oss forbinder nok elsykler med store batterier som gjør at syklene blir tunge å håndtere. Slik trenger det ikke nødvendigvis å være.

Bak firmaet Altura Sport AS i Triovingveien på Høyda står far og sønn Pål og Tobias Nilsen. Begge med solid erfaring innenfor sportsbransjen. Med sitt nyetablerte firma representerer de nå en rekke spennende produsenter innenfor både sykkel og skisport. Da enten som agent, distributør eller som forhandler. Blant varemerkene de fronter finner vi sykkelprodusenten Ampler fra Estland. Kanskje ikke så kjent her til lands, men det akter mossingene å gjøre noe med.

– Ampler er et spennende merke som jeg vil påstå vil gi deg mye sykkelglede for pengene. I forhold til de aller fleste av sine konkurrenter tilbyr Ampler elsykler med svært lav vekt. Vi snakker her om fra 14 og opp til i underkant av 18 kilo. Dette gjør de lett manøvrerbare også hvis man skulle være så uheldig å gå tom for strøm under sykkelturen, forklarer Tobias Nilsen.

Bør passe de fleste

De fem ulike modellene som Ampler tilbyr, har en prislapp fra 32 000 og opp til 36 000. Ved nærmere øyesyn ser de faktisk ut som en helt vanlige bysykler. 

– Det stemmer bra. I og med at de har batteriet innebygget i rammen, så får de det vi kan kalle for en klassisk look. Vi kan vel si at dette er typiske hverdagssykler, og dermed bør de kunne treffe relativt bredt i markedet. Selv om de er klassiske å se på så er det høyst moderne bygd opp og samtlige modeller har et batteri med god rekkevidde. Her får man blant annet et display innebygd i rammen som gir deg relevant informasjon under turen. I tillegg er det verdt å nevne at Ampler også har utviklet sin egen app med flere spennende løsninger som brukeren kan ha glede av, uttaler han.

Levert på døren

I lokalet i Triovingveien står alle sykkelmodellene fra Ampler utstilt i et eget showroom. Her kan man selvfølgelig få testet de ut, men noe kjøp over disk lar seg ikke gjennomføre.

– Selve salget er kun nettbasert. Vår rolle er å hjelpe til med å markedsføre syklene, i tillegg til at vi står for alt av garantisaker. Selv om kunden ikke får meg seg sykkelen når de er innom så er heldigvis ikke leveringstiden spesielt lag. Slik det ser ut akkurat nå så snakker vi om en tre ukers tid, forteller Tobias Nilsen.

Vil finne sin plass

Selv om det ikke er mer enn en drøy måned siden det lokale firmaet begynte å fronte det estlandske sykkelmerket, så merker Tobias Nilsen at interessen er stigende. Han har klokketro på at Ampler har livets rett i sykkellandet Norge.

– Uten tvil. Vi vet at det tar tid å etablere et nytt merke i markedet, og at det vil kreve hardt arbeid i forhold til markedsføring. Signalene så langt viser i hvert fall at vi er på rett vei. Det ser virkelig lovende ut, avrunder han.

Tekst & foto:  Petter Andresen

Related posts

Carlsen Fritzøe har reåpning etter store oppussingsprosjekter

mortensen

Takker for tilliten

mortensen

Din Veske i nye flotte lokaler

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy