Image default
Fritid

Moss Skiklubb trenger hjelp fra alle mossinger

Mossingen Ole Kristian Narmo(46) er nå inne i sitt tredje år som leder i Moss Skiklubb. Med tanke på hvilke ustabile vintre vi har måttet vende oss til her i distriktet det siste tiåret, så skulle man nesten tro at det var snø som stod øverst på Narmo sin ønskeliste til jul. Det er det faktisk ikke.

 – Som leder i en skiklubb, og med øverste ansvar for svært mange barns aktivitet, så ønsker jeg meg selvfølgelig snø i bøtter og spann til jul. Det er jo snøen som er selve utgangspunktet for at vi kan utøve vår idrett, men i og med at vi nå har et kunstsnøanlegg på plass, så er vi heldigvis ikke så avhengig av natursnøen som tidligere. Det vi imidlertid er avhengige av er å ha mannskap nok til å produsere snøen når den tid kommer. Da skjønner du sikkert hva jeg ønsker meg aller mest. Nemlig flere som kan hjelpe til. Vi klarer rett og slett ikke denne jobben alene, forteller Narmo.

Frir til allmenheten
Vinteren som nå står for døren blir den fjerde i rekken hvor både skiklubbens medlemmer og ikke minst allmenheten kan benytte det flotte kunstsnøanlegget i Mossemarka. De tre første årene klarte skiklubben å produsere nok snø til at man kunne få en fullverdig sesong med gode forhold, selv om det tidvis har skortet på natursnø. Nå må det faktisk mer enn en stabil kuldeperiode for at denne skisesongen skal bli like vellykket.

– Hvis ikke vi har mannskap til å betjene de oppgavene som må utføres for å produsere snø, ja da sier det seg selv at forholdene vil bli deretter. Ideelt sett bør det være tre personer pr. vakt når man produserer, men det kan vi nok se langt etter. Vi må gå for to personer på hver vakt. Noe mindre kan man ikke være for da klarer vi ikke å ivareta sikkerheten. Slik det ser ut nå er vi vel kanskje opp mot 40 frivillige, men dette holder nok dessverre ikke. Vi må nok opp mot det dobbelte for å kunne drive forsvarlig. Derfor frir vi nå til allmenheten for å få endene til å møtes, utaler lederen i Moss Skiklubb.

Perfekt for pensjonister
Selve oppgaven som skiklubben nå håper å få hjelp til å utføre er å holde kontroll på de totalt åtte snøkanonene som er plassert rundt i anlegget. Når ett område har fått sin dose med kunstsnø må kanonene flyttes. Ingen avansert eller fysisk krevende oppgave, men utrolig viktig for å få til et godt resultat. Det er spesielt på nattestid og dagtid som behovet for hjelp er størst.

– Nattevaktene sier det seg selv at er vanskelig å få dekket opp, men det er jo faktisk da forholdene som regel er best for produksjon. Vi sliter naturlig nok også med å få fylt opp dagvaktene i og med at folk flest er på jobb, så derfor håper vi at det finnes en del spreke pensjonister der ute som ønsker å være med å bidra til å skape skiglede for både store og små. Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du vil hjelpe til. Vi lover å ta godt vare på alle som stiller opp, og nødvendig opplæring vil selvfølgelig bli gitt i god tid før man skal ha vakt, forklarer Narmo.

Håper på åpning før jul
Selv om det kanskje ikke ser tipp topp ut i forhold til produksjon av kunstsnø akkurat nå, så håper lederen i Moss Skiklubb at de skal klare å produsere snø i deler av anlegget før jul.

– Det er helt klart målet vårt, men vi råder dessverre ikke over værgudene. Får vi muligheten vil vi imidlertid prioritere å snølegge den korteste løypa på 550 meter, samt barneskileiksområdet. Vi må bare krysse fingrene for at værgudene står på vår side fremover, samt at dugnadslisten fylles opp. Ingenting hadde vært hyggeligere enn at anlegget faktisk blir fylt opp av små og store på langrennsski. Det er jo noe spesielt med oss nordmenn og langrenn. Spesielt når solen titter frem. Da yrer det av liv ute i løypene. De dagene ønsker vi oss mange, avrunder Ole Kristian Narmo.

Tekst: Petter Andresen/Foto: Jørn Mortensen


Related posts

Nå kommer Intersport Outlet til Høyda

mortensen

Kråker på glattisen

mortensen

Bredsand bil og tilhenger service: – Vi selger hengere som aldri før

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy