Image default
Historie

Moss Magasinet 2022 – lokalhistorie med dype tradisjoner

Hallo alle Magasinvenner. Vi kan nå melde at 2022 utgaven av Moss Magasinet vil være i salg fra 1. desember. Årets utgave er et virkelig skattkammer med historier fra vårt nærmiljø. Hele åtte skribenter har levert artikler til årets blad, og det gir oss en god spredning innen flere spennende områder. Det som vil overraske mange med denne utgaven, er nok mangfoldet som skribentene har utvist 

Moss Magasinet har kommet ut siden 1982, og vi legger fortsatt alle kluter til for at vi skal kunne fortsette denne unike tradisjonen med vår lokalhistorie. En del av tradisjonen er også skribentene. De har vært trofaste gjennom de fleste av de siste årene, men med noen spennende nykomlinger innimellom.

Gamle og nye navn
Brødreparet Audun og Arnulf Johannessen skuffer oss ikke. Også i årets utgave har de bidratt med spennende lokalhistorie som fortjener å komme ut av sitt gjemme. Karin Behn Skjævestad og Espen Vinje er også gamle kjente og sammen med ikke ukjente Kjell Henriksen og evigunge Paul Norberg, har de bidratt med spennende lesning. Sist, men dog ikke minst, har vi også i år med oss Jon Gundersen som etterhvert begynner å bli fast i skribent staben. Disse navnene skulle i seg selv gi trygghet for at Moss Magasinet fortsetter i samme trygge spor med spennende historielesning. Redaktørduoen Arnulf Johannessen og Ivar B. Johansen jobber sammen med PS Press for at vi fortsatt kan kose oss med dette skattkammeret med lokalhistorie hvert år.

Spennende innhold 
Som vanlig er Moss Magasinet spekket med utrolig mange hendelser fra vår lokale historie. Våre skribenter har gravet og snoket i gamle bøker og tidsskifter, samt snakket med mange av våre tilårskommende medborgere opp gjennom årene. Dette gir dem en utrolig god innsikt i hvordan vår lokale historie virkelig var. For mange av våre lesere er det kanskje hyggelig å finne gode historier fra sin egen samtid/oppvekst. For mange er jo også dette historie som må læres. Morsomt er det jo da å referere til mitt eget barnebarns spørsmål for en tid siden: «Kan du ikke fortelle litt fra gamle dager bestefar?» Det går nok ikke var svaret – «jeg var jo ikke født da jeg!» Ofte er det jo slik at vår egen samtid ikke regnes som historie før neste generasjon vil vite noe om den.

Utsalgsteder
Det har vært en travel høst for skribentene og redaksjonen. Vi er selv veldig fornøyd med det resultatet som ligger i salg fra den 1. desember. Vi regner med at du vil kunne finne blader hos alle byens Rema 1000 butikker, hos Bjørn Tipping og Tobakk (Bjørnen), Høyvekta brukthandel og Go’ bua på høyda. 

En liten oppfordring til alle dere som driver virksomheter – kjøp et blad til alle ansatte. Det regnes jo som en god investering og opplyse alle ansatte om historiens gang.

Alle Moss Magasinets «medarbeidere» ønsker sine lesere en riktig god Jul og Godt Nyttår og at dere alle kan kose dere med årets magasin denne julen.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Da moderniteten kom til Høyda!

mortensen

Moss Magasinet 2021: Utgave nr 38 klar for salg

mortensen

«Nye Høiden skole» på Ekholt

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy