Image default
Helse

Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse: Kurs for egenhjelp

  • Sted: Frivillighetens hus i Moss, Byfogd Sandbergs gate 5, 1532 Moss
  • Oppstart onsdag 22. september kl 18.30- 20:30. Deretter 5 ganger, annen hver uke. God parkering.
  • Til dekning av arbeidsbok og pausekaffe er prisen satt til kr 200.-

Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse er til for deg som er pårørende til en som er psykisk syk.

Pårørende skal bli spurt og oppleve å bli hørt. Derfor arbeider vi for å vise at pårørende er en ressurs og en del av løsningen for den som er syk, og at deres erfaringer skal bli tatt på alvor av helsevesenet og kommunene.


LPP er en pådriver for å styrke tilbudet innen psykisk helsevern ved en bedret kommunikasjon mellom brukere, pårørende, behandlere og myndigheter.LPP (Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse) er en organisasjon som taler din sak. Vi skal være en støttespiller og et nettverk for deg som er pårørende til en person med psykiske problemer.

Vanskelige perioder vil ofte kunne gjøres mye enklere ved å ha noen å snakke med. Det å kunne ha mulighet til å treffe likesinnede som vet hvordan det oppleves å være pårørende til noen som sliter med psykisk helse, kan være til stor hjelp. 

LPP Moss
Noen dager kan by på ekstra utfordringer, og det er ikke alltid like lett å dele de tyngste tankene med venner eller annet nettverk. Derfor er det fint at LPP finnes.  LPP Moss arbeider lokalt og dekker kommunene Rygge, Råde og Våler i tillegg til Moss og vi vil i løpet av høsten 2021 gi tilbud om samtalegrupper for de som har psykisk sykdom i familien. LPP Moss starter samtalegruppe for deg som har psykisk sykdom i familien. Vi bruker mestringsboken NÆR.

Kurs for egenhjelp
Målet med dette kurset er å tillate seg å stoppe opp og se på sin situasjon fra utsiden. Hvordan har sykdommen påvirket livet ditt? Hva er klokt å tenke på i møte med den som er syk, i møte med hverdagslivet, i møte med helsetjenesten og i møte med deg selv? 

Kurset handler om å rette fokus mot hva den pårørende trenger, ikke hva den som er syk trenger – selv om dette henger sammen.

Sted: Frivillighetens hus i Moss, Byfogd Sandbergs gate 5, 1532 MossOppstart onsdag 22. september kl 18.30- 20:30. Deretter 5 ganger, annen hver uke. God parkering.
Til dekning av arbeidsbok og pausekaffe er prisen satt til kr 200.-

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

«Du og Jeg Klinikken» i nye lokaler

mortensen

Inviterer til en «Psykt bra sykkeltur»

mortensen

Fremtidsfullmakt – er det viktig?

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy