Image default
Båt

Fuglevik Båtservice: Flere kunder enn båter…

Covid-19 skaper mange ulike problemstillinger. Leverandørmangel på båter er utfordringer som vi aldri trodde vi skulle bli utsatt for – sier Salgssjef hos Fuglevik Båtservice Lars Erik Thømt, og trekker litt fortvilet på skuldrene da vi spør om han kan skaffe oss ny båt til sommeren.

Vi får båter nok til å kunne levere til alle våre kunder som har bestilt – forteller Thømt, og legger til at dette året fortsetter i samme sporet som fjoråret sluttet. I 2020 solgte vi tomta nesten tom for båter. Verkstedet jobbet på spreng hele sesongen for å klargjøre fartøyer til sjøsetting.

Populære merker
Men hard innsats lønner seg alltid – mener salgssjefen. Båtsalget var formidabelt over hele landet og Fuglevik Båtservice fikk også sin del av dette. Hjemme-sommer i fjor og utsiktene til det samme i år, skaper muligheter vi bare må henge på for å klare. Produsentene har satt alt som kan krype og gå i produksjonen, så alle ledd gjør det de kan for at kundene skal få fine opplevelser også denne sommerferien på sjøen. 

Vi forhandler merkene Nordkapp fra 18 til 30 fot, Sting fra 17 til 21 fot og Pioner fra 8 til 17 fot. Det begynner å tynnes i lagerbeholdningen på de båtene vi har blitt lovet denne sesongen. Enda kan vi nok tilfredsstille noen kunder, men det begynner å bli få av de mest populære størrelsene. 

Fantastisk innsats
Fuglevik Båtservice AS satser også sterkt på ettermarkedet med service på båt og motorer. De disponerer meget store lokaler til vinterlagring av båter under tak. Med 400 båter som skal på vannet nesten samtidig gir det selvfølgelig noen meget hektiske vårmåneder hvert år. Mange av deres faste kunder ønsker også at båten skal vaskes, pusses og klargjøres for en sommer på vannet. Thømt innrømmer at deres tilbud om sommerklar båt i fortøyningene, krever stor innsats av deres 13 ansatte. Her skal samtlige ha ros smiler salgssjefen fornøyd. Alle henger i stroppen til den nesten ryker. Og – legger han til – de gjør det med et smil om munnen. 

Etter noen hektiske vårmåneder er det en sommer med fullt trøkk som venter. Hvis noen trodde at det da ble roligere tider, kan man jo se for seg at alle disse båtene skal opp og under tak igjen. Her er det fullfart hele året – smiler Lars Erik Thømt til slutt og løper ut til disken for å ta imot en kunde som skal levere båten til service.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy