Image default
Bil Fritid

Daniel Kobbervik jakter kongepokal og VM-suksess

Unggutten Daniel Kobbevik (14) fra Krossern på Jeløy har et unikt talent for kjøring med radiostyrte biler. Til tross for sin unge alder har han allerede rukket å markere seg massivt internasjonalt. Denne sesongen håper han skal bli den beste så langt.

Allerede i fem års alderen fikk Daniel Kobbevik øynene opp for radiostyrte biler. Et par år senere var interessen blitt såpass intens at han faktisk måtte kjøre litt hver dag. Det var da eventyret startet. Som åtteåring kjørte Daniel smått sensasjonelt sin første EM-finale og det han leverte der var så overbevisende at han faktisk fikk tilbud om å bli profesjonell fabrikkjører i Japan. Av naturlige årsaker måtte den drømmen settes litt på vent.

I en klasse for seg selv
I og med at man må være 13 år for å kunne representere Norge internasjonalt, så valgte Kobbevik å kjøre noen år i Sverige. Unggutten var da ikke snauere enn at han sikret seg et svensk mesterskap. NM-titler har det også blitt flere av. I mekkeverkstedet hjemme på Jeløy henger laurbærkransene på veggen som et synlig bevis på det. Bare i fjor sikret han seg totalt fire NM-titler da han vant klassene for både elektriske og bensindrevne biler med både to og firehjulstrekk. Faktisk var han så overlegen i noen av klassene at han parkerte de andre finaledeltagerne med flere runder. Her hjemme er han rett og slett i en klasse for seg selv og da snakker vi ikke om kjøring mot jevnaldrende.

God grunn til å være stolt
Vi traff Daniel og pappa Magne på den nyetablerte RC-banen på anlegget til KNA Varna i Våler. De kom kjørende i den nye bilen som unggutten har blitt sponset med av bilfirmaet Sulland Moss. Inntil han selv er gammel nok til å ta kontrollen over denne bilen må ha nøye seg med å kjøre biler bygd i en mindre skala. Det har han imidlertid ingen problemer med. Nylig kom han hjem med en litt sensasjonell tredjeplass fra Prøve VM i Slovakia. Den prestasjonen fikk frem smilet hos unggutten.

– Jeg er utrolig stolt over den prestasjonen. Dette var den aller første gangen jeg reiste alene til et mesterskap og bare det i seg selv er jo spesielt for en ung gutt. Når jeg allikevel klarer å toppe den nye situasjonen med en sterk tredjeplass, ja da må jeg si meg svært fornøyd. Med pappa på plass hadde det kanskje gått enda bedre. Han er flink til å gi meg nyttig informasjon underveis, forklarer han. 

Utfordringer i kø
Kobbevik håper at sesongen han nå er inne i skal bli hans beste så langt. Fremover står mesterskapene nærmest i kø for unggutten som for tredje året på rad kjører for det slovakiske profflaget, Team Xray. Dette laget huser både flere EM og VM-vinnere. Første test ut er den avsluttende runden i Europa-ligaen. I forrige runde sikret stortalentet seg en flott andreplass og totalt ligger han nå som nummer fire før det hele skal avgjøres. Juli måned starter med EM i Italia hvor Kobbevik sikter seg mot pallen og deretter følger NM i Vestfold. Det er ingen godt bevart hemmelighet at han her går for å forsvare alle sine fire gullmedaljer fra i fjor. Det er allikevel ikke alt gullet som trigger han mest. 

– Det er uten tvil kongepokalen. Jeg har alltid hatt en drøm om å sikre meg en slik og nå byr sjansen seg. Jeg kommer til å gjøre alt som står i min makt for å sikre meg den. Klarer jeg å levere slik jeg gjorde i fjor, ja da er saken grei, men det skal kjøres først, svarer han.

Alt kan skje
Sesongens hovedmål er uten tvil det mesterskapet som kommer i august. Da skal Daniel Kobbevik på ny tilbake til Slovakia. Denne gangen er det ikke noe Prøve VM lenger, men et ordinært verdensmesterskap. Der har den unge mossingen skumle planer om å bite godt ifra seg.

– Det er klart at Prøve VM ga mersmak. Jeg så jo da at jeg kunne matche de aller beste i verden og denne gangen har jeg i tillegg pappa med på laget. Selv om jeg ikke har noen særlig erfaring fra denne banen annet enn under prøve VM, så håper jeg at jeg skal få forberedt meg godt. Målet er å spise kirsebær med de beste en gang til. Det hadde vært skikkelig moro, forteller Kobbevik entusiastisk.

Rekord på første forsøk
Det er på tide å avrunde seansen på banen i Våler. Fotografen har fått sitt og det samme har undertegnede. Det eneste vi ikke har fått oppleve er at unggutten setter banerekord. Den eksisterende rekorden var på 25 sekunder og gutta som har bygd banen vet at den nå står for fall. Ikke overraskende tok Kobbevik utfordringen på strak arm og nå er det 21,4 sekunder som er tiden andre må jakte på. Vi avslutter bare med å si, lykke til!!

Tekst: Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

1970 Chevrolet Chevelle SS 454 LS6: Selve rosinen i «restaureringspølsa»

mortensen

Varnaveien Bilpleie og Service – utvider med 500 kvm dekkhotell

mortensen

– Man kan ikke gi seg i en nedoverbakke

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy