Image default
Ukategorisert

«Bli ny dag» med gaver for over 20.000,-

Så var det endelig tid for bli-ny-dagen, og FOR en dag det ble! Det var mange involverte og hovedpersonen selv, Ragnhild kjørte 2,5 timer for å tilbringe en dag sammen med oss på Høyda i Moss.

Slik så Ragnhild før «tryllestaven ble svingt». Til høyre Nathalie som er prosjektleder for HøydaOmrådet

Men først til starten av det hele.. 
Etter kunngjøringen av bli-ny-dagen i sosiale medier og i På Høyda avisen, kom det inn hele 77 nominasjoner på mennesker som alle fortjente en dag hvor de var i fokus. Å velge ut rett kandidat var ikke en enkel jobb, men til slutt falt valget på Ragnhild. 

Gir mye av seg
Hun sendte oss en mail en sen mandagskveld i september og fortalte litt om seg selv. En dame på 29 år, glad i naturen, enslig og med liten omgangskrets. Hun hadde lav selvtillit og hadde ofte følelse av å være en «grå mus», som hun skrev selv. Ragnhild mente ikke at hun fortjente denne dagen mer enn andre, men hadde et ønske om å kanskje våge å gå ut på date etter hvert, og være mer sosial. Ragnhild tilbringer mye tid på tur i frisk luft og skog og mark, som reflekteres i hennes klesstil, og hun forteller at hun som regel går i komfortable turklær. Hun prioriterer ikke mye tid til seg selv og fortalte at hun ikke hadde funnet sin stil, hvordan kle seg, sminke seg, ordne håret og komme til et sted hvor hun føler seg bra, sexy, fin, selvsikker og komfortabel med seg selv. Ragnhild gir mye av sin tid og omsorg til andre. Med jobb i barnehage, psykiatrisk sykehus, krisesenter for voldsutsatte og i en ungdomsklubb for ungdom i utenforskap, skjønner man at dette er en dame som gir mye av seg selv til andre, og som fortjener å få noe tilbake, tenkte vi. 

Så en regnfull dag i november møttes vi, med en makeover på menyen. 

Klipp tilpasset hårtypen
Vi startet dagen hos Strax Frisør hvor håret skulle få nytt liv. Her fikk Ragnhild en ny hårfarge, utført av den utrolig dyktige lærlingen Hanne. Hun satt først en brun bunnfarge i gang, som etter en stund virketid ble dratt ut i resten av håret. Etter en runde i vasken var den nye fargen på plass og turen gikk videre i stolen til lærlingansvarlig Birgitte som skulle gi Ragnhild en ny hårklipp. Birgitte fortalte at Ragnhild hadde glatt overhår, men under var det en del krøller. Derfor var det utrolig viktig å finne en flatterende frisyre som ikke ga henne en viftefasong. Det var også viktig å finne en klipp som passet hårtypen og gi henne en lettstelt fasong som passet hennes daglige rutiner.

Ragnhild forklarte at hun som regel har en enkel hårrutine med hårvask og føn. Derfor var det viktig å gi henne en hårklipp som var enkel å vedlikeholde. Etter klippen var Hanne på plass igjen for føn og styling hvor hun ga Ragnhild flotte krøller. Resultatet var klart og Ragnhild viste stor entusiasme for hennes nye look. Hun var storfornøyd med opplevelsen hun hadde inne hos Strax frisør, med en behagelig og avslappende atmosfære, hyggelige frisører som er dyktige på faget og som hadde fikset akkurat den frisyren Ragnhild ønsket seg. 

Antrekk og sko var spot-on
Turen gikk så videre til Vicky West. Butikken med et vareutvalg man ikke finner andre steder (kun i søsterbutikken på Mosseporten). Butikken har et bredt utvalg. Alt fra designermerker som Karl Lagerfeld til norske merker som Ella & Il, og budsjettvennlig merker som Freequent fra Danmark. Her kan man med andre ord få mote på high- eller low budsjett. Det ventet en rekke antrekk som allerede  var satt sammen av Ina Arevald, basert på bilde av kandidaten som hun hadde fått se i forkant. Ina hadde nøye valgt ut hvert klesplagg slik at de kunne settes sammen i ulike kombinasjoner for flere flotte antrekk som samtidig ville passe Ragnhilds livstil og alder. På den måten kunne Ragnhild få optimalt utbytte av hvert plagg. 

Hvert antrekk Ragnhild fikk prøve ble komplett med stilige sko fra Skoland, utvalgt av dyktige Hilde fra Eurosko. I utvelgelsen av sko var det viktig å finne noe som så bra ut til antrekket samt å finne alternativ som Ragnhild kunne like å gå med. Etter flere lekre alternativ kan man konkludere at både antrekk og sko var spot-on. Rett og slett et godt teamarbeid!

Foto-make up
Så kom vi til neste del av bli-ny opplevelsen; photohshoot og sminke etter alle kunstens regler. Ragnhild skulle være fotomodell for en dag. Per Torper, innehaver av Vicky West sto for fotograferingen. Han er butikkens faste fotograf og har mange års erfaring innen faget. Her blir ingen ting overlatt til tilfeldighetene, bakgrunnsfarger, lys, og vinkler ble nøye vurdert.  Ragnhild ble virkelig dyttet ut av sin komfortsone og nervene kom til syne. Å være i fokus og ikke minst bli tatt bilde av, er ikke noe Ragnhild er vant med til hverdags. Først ble hun sminket av Vicky West egen makeup artist Hege Lofsberg, som klargjorde Ragnhild for kamera. 

Samtidig delte hun med seg av gode tips på hvordan Ragnhild kunne legge hverdagssminken selv hjemme. Denne dagen fikk Ragnhild foto-make up, noe som krever mer farge og større kontraster for at bildene skulle bli så optimale som mulig. Hege tipset også om hvordan legge rouge, slik at den fremhever kinnben og gir riktig dimensjoner til ansiktet. 

Ragnhild hadde ikke troen på egne modell-ferdigheter, men med hjelp av direksjoner fra Per og support fra resten av gjengen rundt, gjorde Ragnhild en utmerket jobb. Bildene taler for seg selv.

Undertøy
Flere lekre antrekk og paparazziøyeblikk senere, går turen seg videre til nabobutikken. Norges største undertøysbutikk, den nyåpnede Undertøyskuffen. Her finner man det bredeste utvalget av undertøy i Norge, i alle størrelser som lages. Her finner du undertøy med omkrets fra 60 cm rundt livet og opptil ca 125 cm, samt alle koppstørrelser som blir laget, helt fra A til P. I tillegg kan man finne et godt utvalg badetøy gjennom året, sexy ammeundertøy og undertøy for brystkreftopererte. Jeanine står klar med målebånd og utallige alternativ. 

Her skulle Ragnhild finne ut hvilken størrelse hun er, finne en BH som sitter som støpt og som gir bysten støtte med hjelp fra ryggen. Størrelser i spesialist-butikken er helt annerledes fra det man finner i kjedebutikker. Det er derfor viktig å ta riktige mål og prøve seg litt fram til man finner riktig størrelse og fasong som føles komfortabelt. Med hjelp fra eksperten blir det mye enklere. 

Å investere i en god BH gir både bedre holdning og selvfølelse allerede i det man forlater butikken, og ulike typer undertøy kan totalt forandre hvordan et antrekk sitter på kroppen. Jeanine finner raskt en BH-type og størrelse som passer Ragnhild og da gjelder det å finne et sett som hun kan like. Med den gode servicen tar det ikke lang tid og Ragnhild er storfornøyd. Hun blir registrert i butikkens kundearkiv med notater om størrelse, fasong og foretrukket sett, slik at Ragnhild enkelt kan ringe butikken ved senere anledninger og få tilsendt det hun trenger hvis hun ønsker utvide utvalget i undertøyskuffen sin hjemme i Toten.

Verdi over 20.000,-
Etter en lang, lærerik og artig dag, er det en sliten og takknemlig Ragnhild som setter seg i bilen og starter den 2,5 time lange kjøreturen tilbake til Toten. Samtlige butikker ønsket virkelig å gi Ragnhild en dag hun ikke skulle glemme, og hun kunne forlate Høyda med flere poser enn forventet. Vicky West overrasket med å sende med henne samtlige av antrekkene hun hadde hatt på seg i «photoshooten» til den nette sum av kr 15 000,- I tillegg fikk hun med seg et ekstra par sko fra Skoland og et ekstra undertøysett fra Undertøysskuffen. Med den lekre nye hårfrisyren fra Strax frisør hadde hun blitt en helt ny person som gledet seg til å møte på jobb dagen etter. 

Bli Ny Dagen på Høyda ble en flott gevinst for Ragnhild med en verdi på over 20 000 kr.

Tekst: Nathalie Engebretsen

«Bli-ny» vinneren takker!
Totenjenta Ragnhild Furulund ønsker å benytte avisa Høyda til å sende sin oppriktige takk for en fantastisk dag i Moss og Varnaveien. Hun påpeker at alle hun var i kontakt med denne dagen gjorde sitt ytterste for at hun skulle føle på at dette virkelig var hennes dag.

Med to og en halv time i bilen fikk hun mye tid til å tenke på hva som kanskje skulle komme til å skje denne dagen. Dette var noe helt nytt og følelsene vekslet mellom frykt og glede for hver mil bilen la bak seg.

Uten sminke
Langt utenfor komforsonen var den unge damen allerede da hun satte seg i bilen hjemme på Toten. Hun, som aldri engang gikk ut etter avisa uten sminke, hadde lovet å møte opp med nyvasket hår og uten sminkemasken på plass. Dette kostet mye mer enn de fleste kan tenke seg. Med selvtilliten på lavnivå entret hun først post på programmet hos Strax frisør. Blide og profesjonelle mennesker tok i mot henne på en måte som senket skuldrene og nesten fikk henne til å glemme mangelen på sminke.

Vant til å ha kontroll
For denne Totenjenta var det litt ugreit å ikke ha kontroll på hva som skulle skje – sier Ragnhild, men etter hvert som tilliten til menneskene rundt henne vokste, jo mer ble hun komfortabel med situasjonen. 

Med et langt erfaringsbilde som amatørfotograf følte hun også litt ubehag med å befinne seg på «andre» siden av kameralinsen. Oppmuntringen og flommen av komplimenter fra menneskene rundt henne fjernet raskt denne følelsen.

Sosiale medier
Ragnhild Furulund sier hun også vil nevne innleggene på sosiale medier. hun var meget spent på hva som skulle legges ut om henne på nett utenfor hennes kontroll. Her hadde hun også gruet seg helt uten grunn – forteller Furulund. Alle bilder og video hadde en profesjonell vinkling som hele tiden var positivt for henne. Det var som om selvtilliten fikk et ekstra boost når hun leste og fikk venners tilbakemeldinger og disse innleggene. 

Ved fremmøte på jobb dagen etter fikk jeg nesten opplevelsen på nytt – forteller Ragnhild. Hun hadde tatt på seg et av de antrekkene hun hadde blitt utstyrt med på »Bli-ny» på jobb. Kollegene sto og klappet, mens det haglet med komplimenter. Utrolig morsomt og rørende – sier Ragnhild og retter igjen en stor takk til alle involverte i «Bli-ny» i Varnaveien i Moss. Virkelig en opplevelse som vil sitte i hodet for alltid – avslutter den blide Totenjenta.

Tekst: Ivar B Johansen

Related posts

Opplag 2 av populært lokalhistorisk bokverk

mortensen

Nå ønsker Thomas å bygge et wrestling-miljø i Moss

mortensen

Obs Bygg Selvforsynt med solcellestrøm

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy