Image default
Dyr

AniCura Jeløy Dyresykehus – et av Norges mest velutrustede dyresykehus

De to kirurgene Tonje Trinterud og Simon Alexander Michelet er med rette stolte over sin arbeidsplass når de viser oss rundt det topp moderne dyresykehuset som ligger Varnaveien 43d. Her mangler intet innen moderne behandlingsutstyr og kompetanse – mener Michelet.

Jeløy Dyreklinikk ble etablert av Ruth Anne Aas og Halldor Matre Skålnes i 1986, og har hele tiden hatt døgnvakt for akutthjelp og oppfølging av innlagte pasienter. Dyreklinikken er nå blitt et hospital for hund og katt, etter at vi i 2014 ble Jeløy Dyreklinikk en del av AniCura.

Sommeren 2018 flyttet vi inn i nye lokaler i Varnaveien 43d, og fikk navnet AniCura Jeløy Dyresykehus.

Med en bygningsmasse på rundt 4000 m2 og omtrent 80 ansatte, er det er stort maskineri som skal fungere knirkefritt hele døgnet. Med døgnvakt og akuttavdeling som fungerer 24/7 er vi bestandig på plass når våre pasienter trenger oss – forteller veterinær Trinterud.

Topp moderne operasjonsstuer
Med det beste av utstyr og kompetanse i alle ledd, er det så trygt som det kan bli med operasjoner hos oss – sier Michelet, som er en av de 23 veterinærene i staben. Med tilgang på CT, MR samt ultralyd og digital røntgen, kan vi stille de mest eksakte diagnoser slik at operasjonene ikke omfatter mer en høyst nødvendig. Ofte kan mye utføres med små inngrep (kikkhull), som ikke krever så stor rehabilitering etter operasjonen. 

De operasjonspasientene som har behov, blir liggende hos oss ett døgn etter inngrepet – forteller Michelet – og sier at dette er for at vi skal være sikre på at våre pasienter våkner helt opp fra narkosen, og at ingen komplikasjoner oppstår. Dette skjer i en egen avdeling som er under konstant overvåkning av veterinær og dyresykepleier.

Dekker de fleste fagområder
Kompetanseområdene som dekkes på AniCura Jeløy Dyresykehus er mange. Det finnes en meget dyktig laboratoriestab i et stort og velutstyrt laboratorium. Dette dekker nesten en halv etasje i det store bygget. Vårt laboratorium tar også imot prøver til analyse fra hele Norge, og benyttes i tillegg som referanselaboratorium av andre klinikker og laboratorier. 

Dyresykehuset har bred kompetanse som smådyrspesialist og øyelyser, samt veterinærer med tung kompetanse innen nevrologi, kirurgi og indremedisin. Dyrene våre opplever ofte tannproblemer som oss mennesker, og med egen stor tannklinikk som betjenes av veterinærer som har nødvendig etterutdanning så tar sykehuset også disse behandlingene.

Det er imponerende med de velutstyrte mottaksrom og operasjonssalene, men like verdifulle er likevel rehabiliterings avdelingen. Med nødvendig utstyr for opptrening etter en langvarig rekonvalesent er det aktiviteten her som bringer våre pasienter tilbake som før skaden – sier kirurgen Michelet.

Rekonvalesent
Dette er et område som AniCura Jeløy Dyresykehus tar meget seriøst. For at pasientene skal kunne komme tilbake til frisk tilstand så raskt som mulig, er det viktig med riktig og kontrollert etterbehandling.

Denne avdelingen har tilgang på alt fra eget svømme og vanntreningsbasseng, til en tredemølle som fylles med vann. Vanntrening gir den maksimale treningen i forhold til belastning og bevegelse. Dette kalles Hydro Physio, og er som nevnt en tredemølle i bunnen av et stort kar med kroppstemperert vann. Med rikelig tilgang på godbiter er det ofte ingen problemer med å få hundene til å ta imot denne form for trening. Effekten – mener Michelet, er opp til fem ganger en vanlig treningsøkt. Dette er for øvrig en treningsform som kjente hundetrenere ofte benytter til den muskeloppbyggende treningen av sine hunder.

Med AniCura Jeløy Dyresykehus i nærmeste nabolag, kan både hunder og katter, og ikke minst eierne, føle seg trygge på at de har tilgang på den beste behandlingen som kan leveres i Norge – avslutter de to kirurgene Trinterud og Michelet. 

De legger til at de også vil poengtere at de har en utrolig trivelig og lærerik arbeidsplass. Og med så mye kompetanse som jevnlig vedlikeholdes med intern og ekstern etterutdanning, kan alle våre pasienter i hele Norge være trygge på at de får den rette og best kvalifiserte behandlingen.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Varme biler og stekende sol

mortensen

Skryter av mottagelsen fra mossingene

mortensen

«Katja» stortrives i fjøset på Bjølsund gård

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy