Image default
Kultur

Skoledekor – Nytt liv til kjedelig vegger

Malakoff videregående skole hadde store veggflater i endeløse korridorer. Brainstorming og en fyldig bildebank la grunnlaget for skoledekor som gjennomgående har blitt godt mottatt på skolen. Godt samarbeid mellom lærere og elever i utvelgelsen har gitt et resultat de helt klart er stolte av.

Etter litt press måtte rektor Sigrid Sandvand medgi at hun hadde kommet opp med ideen om at noe kunne gjøres med de nakne veggene på skolen. I samråd med et utvidet elevråd og en del lærere ble det laget et prosjekt med mandat til å gjøre skolens lokaler litt hyggeligere med skoledekor. 

Skolens bildebank
Sammen gikk de gjennom skolens bildebank og plukket ut mange dugelige bilder. I en utvelgelses prosess, sammen med leting etter ord, setninger og ordtak som er verdiskapende og kunne kombineres med bildene, var det ikke noen enkel jobb som var blitt delegert dem. Mange dager og timer med tanker og lærerike diskusjoner senere kunne de presentere det resultatet vi ser på veggene i dag.  

PS Press Reklame
For å finne løsninger til bildebehandlingen og få utskrifter som kunne brukes på så store vegger, besluttet skolen å kontakte PS Press Reklame, som anses som distriktets eksperter på denne type skoledekor. De har kreative folk og maskiner og utstyr som kan takle slike store formater. Siv Holder ble kontaktet og med hennes dyktige kolleger i gang, var det ikke lenge før de første eksemplarene var klare for montering. Disse ble godkjent av skolen, og prosessen var i gang.

Alle skoledekor på Malakoff skole er utført av PS Press Reklame

Skoledekor er positivt
Poenget med alle verdiutrykkene er der for å presisere verdigrunnlaget ved skolen, samtidig som de får tankene penset over i en positiv retning. Hvis dette kunne pense noens negative tanker over i positiv retning har vi virkelig fått lønn for strevet – sier en tankefull elev Ida Jansen. Hun er elevrådsleder og har deltatt i prosessen rundt dette prosjektet. Et morsomt og lærerikt prosjekt smiler hun og trekker raskt frem alle de andre som daglig har kommet med nye ideer og forslag om ord som gir gode verdiretninger.

Fornøyd rektor
Jeg må si meg meget fornød med det ferdige skoledekor resultatet – sier rektor Sigrid Sandvand. Hun legger til at samarbeidet med skolens elever, lærere og ikke minst med de kreative aktørene hos PS Press Reklame, har virkelig gitt resultater skolen kan si seg fornøyd med.

Bildenes mening og ordenes forsterkede verdi henger nå på veggene rundt om på skolens område. Vi anbefaler alle som er brukere av skolen, eller om dere er der på besøk. Ta en ekstra titt på bildene og ta med dere ordenes mening. Noe å tenke på er det dog.

PS Press Reklame takker for et positivt og lærerikt oppdrag og håper resultatet kan være til glede for skolen elever og ansatte i mange år fremover.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Tore Elgarøy – 40 år i rockens tjeneste

mortensen

Ordfører Hannes jul

mortensen

Hougaard gir mossekråka et nytt liv

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy